DIY – Dennentak van Florist crêpepapier

Zo maak je een dennentak van Florist crêpapier

Superleuk voor je (papieren) kerststukje: een zelfgemaakte dennentak van Florist crêpepapier! Heel makkelijk om zelf te maken en leuk om te variëren met kleuren als je het eenmaal onder de knie hebt. Want wie zegt dat dennentakken alleen maar groen moeten zijn? Kort samengevat maak je de dennentak zo:

  • Knip smalle sprietjes uit repen (uitgerekt) Florist crêpepapier van 15 x 3 cm
  • Wrijf met je duim en wijsvinger over de sprietjes om er naalden van te maken
  • Wikkel de repen crêpepapier vast met kleine beetje lijm erop
  • Maak de takjes aan elkaar vast door een reep crêpepapier om 2 takjes heen te wikkelen

De uitgebreide uitleg voor het maken van een dennentakje lees je hieronder.

Benodigdheden

Je vindt (bijna) alle benodigdheden voor het maken van een dennentak in de webshop:

dennentak van florist crêpepapier benodigdheden

Knippen

Knip of snijd uit het Florist crêpepapier repen van 20 centimeter breed bij 3-5 centimeter hoog (in de afbeelding is een reep ongeveer 3 centimeter hoog). Rek het papier uit en knip door de helft. Voor dit dennentakje zijn 2 repen gebruikt, daar haal je 4 ‘takjes’ uit die samen 1 dennentak maken.

Vouw een reepje Florist crêpepapier 3 keer dubbel, zodat je 8 lagen crêpepapier tegelijk kunt knippen. Knip smalle sprietjes in het crêpepapier, ongeveer om de 1,5mm. Je knipt het crêpepapier niet helemaal door maar, ongeveer 1/3e laat je eraan zitten.

Vouw het reepje uit en wrijf met duim en wijsvinger over de sprietjes: ze gaan daardoor een beetje krullen en worden nu de dennennaalden! Doe dit met alle repen crêpepapier.

Lijmen

Bedenk hoe je je tak wilt inrichten: in het voorbeeld zijn er 4 ‘takjes’, waarvan 1 hele kleine. Het bloemdraad knip je met een tang tot (iets langer dan) de lengte die je je takje wilt maken. Pak het stuk bloemdraad en een reep crêpepapier. Breng (met een kwastje of met bloemdraad) kleine dotjes lijm aan op de reep crêpepapier. Vouw de reep om het bloemdraad heen en wikkel af naar beneden. Hou je van een volle dennentak, ga dan niet te snel naar beneden met het crêpepapier. Lijm vast waar je een volgend takje wilt laten beginnen. Maak op deze manier alle takjes.

Takjes aan elkaar maken

Je maakt de takjes aan elkaar vast met een zelfde reep crêpepapier: breng een paar dotjes lijm aan op het crêpepapier en wikkel het om 2 (of 3) takjes heen. Lijm het crêpepapier vast waar je de tak wilt laten eindigen.

Dennentak van Florist crêpepapier

Klaar is je dennentak!

Deze dennentakjes zijn superleuk voor kerststukjes en winterkransen. Ook kun je met een andere kleur leuk variëren als je niet zo van groen houdt.

Volg @papierenbloemen op Instagram voor voorbeelden en tips voor het maken van papieren bloemen. Heb je mooie bloemen gemaakt? Deel ze met de hashtag #papierenbloemen en #papierbloemist!