DIY – Gouden tak van crêpepapier

Supersimpel om te maken, erg leuk om mee te experimenteren en helemaal te gek als (kerst)decoratie in je huis: deze gouden tak van crêpepapier! Met maar een paar materialen maak je deze tak binnen no time. Ook leuk om met kinderen te maken!

Benodigdheden gouden tak van crêpepapier:

  • Metallic crêpepapier (in het voorbeeld wordt 807 Antico Gold gebruikt)
  • Bloemdraad van 1.5 mm dik
  • Een goede papierschaar
  • Tacky Glue

Stap 1 – de tak

Knip uit het crêpepapier een lange strook van ongeveer 25×2 cm en rek deze uit. Omwikkel het bloemdraad met deze strook schuin van boven naar beneden en maak het onderaan vast met een beetje lijm. Laat de tak even drogen.

Stap 2 – de blaadjes

Bepaal de vorm van je blaadjes: in het voorbeeld zijn ze vrij simpel geknipt, zonder sjabloon, zoals een bamboeblaadje. Hoe groot jij de blaadjes aan je tak wil maken kun je zelf bepalen. Vouw het crêpepapier 2 keer zodat je 4 blaadjes tegelijk kan knippen (telkens 2 per maat). Leg de uitgeknipte blaadjes schuin naast je tak neer, zodat je goed kunt zien hoe groot de vorm wordt. Nu kun je nog bedenken hoe dicht je de blaadjes op elkaar wilt en hoe groot ze moeten zijn. Kleine blaadjes bovenaan, grotere onderaan.

Stap 3 – maak de blaadjes vast

Breng een klein beetje tacky Glue aan op een blaadje, en plaats deze (schuin) op je tak. Doe dit met alle blaadjes, en laat goed drogen. Klaar is je tak!

In het voorbeeld zie je een ‘enkelzijdige’ tak: de achterzijde van de blaadjes is wit. Wil je de blaadjes dubbelzijdig goud maken? Dat kan door de blaadjes dubbel uit te knippen en aan elkaar vast te lijmen voordat je ze aan de tak vast maakt.

Zin om deze tak te maken? Je vindt alle materialen ervoor in de webshop: