DIY-tip: extra dikke bloemstelen met bindbuis

Wat doe je als bloemdraad te dun is voor de steel van je bloem? Je kunt natuurlijk extra veel bloementape of crêpepapier om je bloemdraad binden, of 3 bloemdraden aan elkaar vast binden. Een slim alternatief is deze tip van Miriam Peeters voor bloemen en planten met dikkere stelen zoals ranonkels:

Ik ben bezig met het maken van ranonkels. De echte bloemen hebben altijd een een dikke en wat gekronkelde steel. Dat is met dunner bloemdraad wat lastig na te bootsen. Voor de stelen van de zelf gemaakte ranonkels gebruik ik daarom binddraad met een foamlaag eromheen. Het heeft de juiste dikte. Om een beetje te variëren met de dikte van de stelen (ze zijn in de natuur ook niet altijd hetzelfde van dikte) gebruik ik 1,2mm of 1,5 mm bloemdraad die ik door een stuk bindbuis (het zwarte binddraad op de foto) steek. Met wat hete lijm zet je het bindbuis vast aan het ijzerdraad.

Bedankt voor de tip Miriam! Bindbuis (ook wel bindband genoemd) kun je kopen bij een tuincentrum.

Heb jij ook een DIY-tip voor het maken van papieren bloemen? Mail je tip naar contact@papierenbloemen.nl en wie weet staat jouw tip binnenkort op de website en in de nieuwsbrief!