Online workshop basistechnieken

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 06/12/2021
20:00 - 21:30

Categorieën


Wil je weten hoe je bloemen maakt van crêpepapier? Ik geef graag workshops in het maken van papieren bloemen. Een workshop papieren bloemen is bedoeld voor beginnende papierbloemisten die basistechnieken willen leren. Workshops kunnen gegeven worden in het atelier van Papierenbloemen.nl in Schiedam, maar ook op andere locaties in Nederland en online.

Op 6 december 2021 geef ik een online workshop papieren bloemen waarin allerlei basistechnieken worden uitgelegd.

Wat leer je in een workshop papieren bloemen maken?

Je krijgt in deze basisworkshop uitleg over:

 • Materialen – zoals verschillende soorten crêpepapier, bloementape, lijm en bloemdraad.
 • Basistechnieken – zoals knippen, vouwen, en hoe je een sjabloon het beste kunt gebruiken. Aan de hand van een aantal voorbeelden (zoals de pioenroos en de margriet) laat ik zien hoe je bloemen maakt.
 • Tips en trucs – zoals kniptips voor het papier en onderhoudstips voor papieren bloemen.

Tijdens de workshop heb je natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen en kun je de materialen zelf uitproberen als je die in huis hebt. Je kunt ook kiezen voor deelname aan deze workshop met een Startbox Mini waarin alles zit wat je nodig hebt om te beginnen!

Datum, tijd en locatie

Op maandag 6 december 2021 20:00 vind er een online workshop plaats die je vanuit huis kunt volgen: doe mee op je tablet, laptop of telefoon! De workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Op 3 december ontvang je de link naar de online workshopruimte.

Wat heb je nodig om mee te doen met een workshop?

De materialen die in de workshop worden gebruikt zitten in de Startbox papieren bloemen (of de Startbox Mini). Je kunt kiezen voor deelname met een Startbox Mini, de materialen worden je toegestuurd omstreeks 2 december.

Dit zijn de materialen in de Startbox Mini, die gebruikt worden in de online workshop:

 • 5 rolletjes crêpepapier van 0,25 x 0,50m: Florist 180 gram geel (Natural Rose Yellow 578), Florist 160 gram groen (Grasgroen 518), 90 grams crepepapier (Red 364), 40 grams crêpepapier wit (0330), 60 grams crêpepapier roze (Camelia Pink 201),
 • 1 vouw 0,25 x 0,5 m Doublette Olive/Light Olive (3343).
 • 1 rol bloemistentape groen (27 m x 2,5 cm);
 • 1 set bloemdraad (25 x 0.4 mm, 20 x 0.7 mm, 15 x 1.0 mm, 10 x 1.5 mm);
 • 1 miniflesje Tacky Glue 19 ml;

Wat er niet in de Startbox zit, maar je wel nodig hebt:

 • een goede (papier)schaar;
 • dun kwastje of cocktailprikker voor het aanbrengen van lijm;
 • kniptang voor bloemdraad (of een schaar die je niet voor papier gebruikt).

 

Aanmelden voor deze online workshop kan via de webshop:

Annuleren wegens Corona(maatregelen)

Als een geplande workshop wegens Corona(maatregelen) niet door kan gaan, wordt je daarvan zo snel mogelijk op de hoogte gesteld. Je krijgt dan het aankoopbedrag van deelname teruggestort op je rekening tenzij je kiest voor een tegoedbon voor de webshop (of een andere workshop). Neem contact op met mij en je kunt het aankoopbedrag voor je deelname teruggestort krijgen. Meer weten over workshops of annuleringsregelingen, bekijk de pagina Workshops.