Hooikoorts en bloemen

hooikoorts papieren bloemen florist 160 grams crepepapier
hooikoorts papieren bloemen

Hooikoorts en bloemen, dat gaat meestal niet zo goed samen toch? Je kunt er flink veel last van krijgen! Rode ogen, jeuk, snotneus, hoofdpijn. Je moet er dan niet aan denken dat je de oorzaak van die klachten in huis haalt… Terwijl je van bloemen juist zo blij kunt worden!

Voor iemand die erg veel last heeft van hooikoorts maar wel van bloemen houdt, mocht ik een klein boeketje maken van papieren bloemen. Van papieren bloemen krijg je tenminste geen hooikoortsklachten en het is een leuk gebaar waar iemand lang van kan genieten. Ik ging aan de slag met de wensen van de gever (‘er mag mooi roze in’) en bedacht dit arrangement. De ontvanger kreeg dit roze boeketje aan de finish van de Nijmeegse Vierdaagse uitgereikt, hoe leuk is dat?

Dit arrangement bestaat uit 3 handgemaakte bloemen en 1 tak met bladeren: een roze gerbera van 180 grams Florist crêpepapier, een witte anjer van 40 grams extra fijn crêpepapier, een lichtroze pioenroos van 60 grams fijn crêpepapier en het dubbele takje met bladeren is gemaakt van 180 grams Florist crêpepapier. Je vindt het crêpepapier, net als de lijm (Tacky Glue) en de bloemdraad die ervoor nodig is (1.0 mm) in de shop.

De sjablonen voor de gerbera zijn te vinden in het boek Crepe Paper Flowers van Lia Grifftih, de pioenroos en de anjer zijn zelfbedacht.

Ook zo’n leuk boeketje geven? Of liever zelf maken? Neem een kijkje in de shop of neem contact op!