Makersdag 27 augustus: workshop + Makersmiddag

Op zaterdag 27 augustus kun je een hele dag papieren bloemen maken! In de ochtend geef ik een basisworkshop, in de middag kun je lekker doorgaan met maken tijdens een Makersmiddag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een basisworkshop te volgen of juist alleen naar de MakersMiddag te komen (klik hier als je je alleen voor de MakersMiddag wil aanmelden).

Je mag je tijdens de Makersdag je eigen lunch meenemen, maar voor een klein bedrag kun je ook een eenvoudige (vega) lunch bijbestellen. 

Wat leer je in een workshop papieren bloemen maken?

Je krijgt in een workshop uitleg over:

  • Materialen – zoals verschillende soorten crêpepapier, bloementape, lijm en bloemdraad.
  • Basistechnieken – zoals knippen, vouwen, en hoe je een sjabloon het beste kunt gebruiken. Aan de hand van een aantal voorbeelden (zoals de pioenroos en de margriet) laat ik zien hoe je bloemen maakt.
  • Kleuren – gebruik van diverse materialen om crêpepapier te verven/verkleuren.
  • Tips en trucs – zoals kniptips en onderhoudstips voor papieren bloemen.

Tijdens de workshop heb je natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen en kun je de materialen zelf uitproberen. Je gaat naar huis met je zelfgemaakte bloem(en) en met inspiratie om thuis verder te gaan. Na de workshop is er ook mogelijkheid om diverse materialen te kopen. 

MakersMiddag

Wat is een MakersMiddag? Een MakersMiddag is voor papierbloemisten die al ervaring hebben met het maken van papieren bloemen. Je kunt tijdens een MakersMiddag gebruik maken van alle materialen in het atelier zoals crêpepapier, bloementape en lijm. Voor koffie, thee en een koekje wordt gezorgd, vanaf 13:00 kun je aanschuiven. Ook krijg je als deelnemer aan de MakersMiddag tijdens deze middag 20% korting op al het crêpepapier!

MakersMiddag is géén workshop waarin je uitleg krijgt over technieken, daar zijn de workshops voor bedoeld. Wel kun je samen met andere papierbloemisten tips en ervaringen uitwisselen. 

Datum, tijd en locatie

Op zaterdag 27 augustus 2022 vindt er een Makersdag plaats in het atelier van papierenbloemen.nl aan de Nieuwe Haven 107A te Schiedam. De workshop begint om 10:00 en eindigt rond 12:30. 

De MakersMiddag begint om 13:00 (vrije inloop) en duurt tot 16:00. 

Na de workshop en/of de MakersMiddag heb je nog de mogelijkheid om materialen aan te schaffen in de shop. Tijdens de Makersdag krijg je 20% korting op al het crêpepapier!

Inbegrepen in de kosten van de workshop en MakersMiddag zijn gebruik van alle materialen, koffie/thee en iets lekkers. Wil je aan beide events meedoen, dan kun je ervoor kiezen een eenvoudige (vega) lunch erbij te bestellen of je eigen lunch mee te nemen. 

Wat heb je nodig om mee te doen met een workshop?

Niets! Tijdens de workshop maak je gebruik van materialen en gereedschap die aanwezig zijn. Ook kun je na een workshop materialen kopen om thuis de bloemetjes binnen te zetten.