REDpapieren bloemen

Onderhoudstips papieren bloemen

Hoe onderhoud je je papieren bloemen? Met deze onderhoudstips papieren bloemen het langste mooi!

Licht

Crêpepapier verkleurt als het (lang) in de zon staat, ook achter glas. Zet je bloemen niet in de (felle) zon, dan blijven de kleuren langer mooi. Ze staan het liefst op een schaduwrijk plekje, dan kunnen ze jarenlang goed blijven.

Water

Het (meeste) crêpepapier is niet bestand tegen water, dan loopt de verf uit het papier. Geef je bloemen dus géén water en pas op met drankjes als je bloemen aan het maken bent.

Een voordeel hiervan is dat je met crêpepapier ook kan verven: pak een klein schaaltje water en leg daar een stukje (fel) gekleurd crêpepapier in. Het water zal gekleurd raken en hiermee kun je ander crêpepapier voorzien van een mooi kleurtje.

Stof

Papieren bloemen kunnen, zeker als ze lang op dezelfde plek staan, veel stof vergaren. Je kunt het stof het beste uit de bloemen blazen: met je mond óf (heel voorzichtig) met een föhn op de koude stand, van een afstandje.

Vouwen

Ga voorzichtig op met papieren bloemen, behandel ze zoals je echte bloemen zou behandelen. Een lichte vouw in het papier kun je vaak nog wel enigzins terugbuigen, duwen of vouwen. Een scherpe vouw is funest.

Dat waren alle onderhoudstips. Ben je op zoek naar leuke papieren bloemen, of wil je ze zelf maken? Neem een kijkje in de webshop en volg @papierenbloemen op Instagram!