Papierbloemist van de maand juli

Klassiek, elegant, tijdloos en superrealistisch: zo zou ik de stijl van deze papierbloemist omschrijven. Ik word blij van de fleurige foto’s van Margot de Troeyer, daarom is zij de Papierbloemist van de Maand juli!

Dit zegt Margot over haar creaties:

Ik kwam op het idee om voor Moederdag een boeket papieren bloemen te maken. Ik had hier totaal geen ervaring mee en ging aan de slag met het crêpepapier van mijn dochter. Dit papier was echter van mindere kwaliteit, die vooral gebruikt wordt om strandbloemen mee te maken, een traditie aan de Belgische kust. Dus mijn eerste bloem was een totale fiasco 😄 Ik ben mij toen gaan verdiepen in de wereld van de papieren bloemen en kwam zo al snel op papierenbloemen.nl terecht, waar ik mijn eerste degelijke crêpepapier aankocht. Met dit papier ontdekte ik de vele mogelijkheden. Het mooie aan papieren bloemen is dat je bij elke bloem nieuwe technieken leert, het beperkt zich niet enkel tot knippen en plakken. Een bloem is soms zo complex om te maken en vergt vaak een grondige voorstudie. Ik probeer steeds de lat bij mezelf hoog te leggen om een zo realistisch mogelijk resultaat te krijgen. Het blijft creatief uitdagend omdat je naast kwalitatief crêpepapier gebruik kan maken van een arsenaal aan materialen en technieken. Er zijn bijvoorbeeld heel veel manieren om papier te kleuren, zoals PanPastels, markers, waterverf, weken in thee of water, inkt, enz… Het boeket voor Moederdag is er uiteindelijk niet gekomen, misschien volgend jaar 😉

Bedankt voor het delen Margot! Er is een kleinidheidje uit de webshop onderweg naar jou:)

De bloemen van Margot zijn te bewonderen op haar Instagrampagina _ _florissante_ _ .

Wil jij ook je #papierenbloemen delen en kans maken op de titel ‘Papierbloemist van de maand’? Je kunt op Instagram foto’s van je eigen bloemen delen met de hashtag #papierbloemist, maar ook gewoon een mailtje of appje sturen met daarin je foto’s (mijn contactgegevens vind je hier). Iedere maand kies ik een nieuwe papierbloemist uit die originele bloemen, planten of boeketten maakt. Diegene ontvangt van mij een kleine attentie. Ik deel graag de mooiste foto’s met jullie! Samen zetten we de bloemetjes binnen:)