Zelf papieren bloemen maken

zelf papieren bloemen maken

Wil je zelf papieren bloemen maken? Of het nou is vanwege hooikoorts, of omdat je er niet van houdt om bloemen wekelijks weg te gooien: papieren bloemen maken is een leuke activiteit voor wie van natuur en creativiteit houdt.

Op deze pagina lees je wat je nodig hebt en hoe je kunt beginnen met het maken van bloemen van crêpepapier.

Benodigdheden papieren bloemen

Papieren bloemen maak je van mooi cr̻pepapier en fijne materialen zoals een goede schaar en bloemdraad in diverse maten. In dit artikel lees je wat je precies nodig hebt om te beginnen: bloemen maken Рbenodigdheden.

In de webshop vind je een aantal DIY- en Startboxen met daarin allerlei materialen om direct te beginnen met maken:

Instructies en handleidingen voor papieren bloemen

Als je de materialen hebt, kun je met behulp van tutorials en handleidingen instructies vinden om zelf aan de slag te gaan. Op papierenbloemen.nl vind je Tutorials voor verschillende bloemen, kijk hiervoor op de pagina Tutorials.

Er zijn ook verschillende boeken beschikbaar met instructies en foto’s voor het maken van bloemen en planten. Je vindt een aantal van deze boeken hier in de webshop: Bekijk alle boeken.

Er zijn ook (online) workshops waar je papieren bloemen leert maken. Bekijk de pagina Workshops voor informatie over aankomende workshops.

Voorbeelden en inspiratie

Heb je de smaak te pakken, ken je de technieken al maar zoek je inspiratie? Op deze pagina met voorbeelden vind je diverse foto’s van zelfgemaakte bloemen: Voorbeelden.

Je kunt je ook laten inspireren door de natuur: maak zelf foto’s van bloemen en planten in je omgeving en maak ze na van crêpepapier!

Volg @papierenbloemen op Instagram voor voorbeelden en tips. Heb je mooie bloemen gemaakt? Deel ze met de hashtag #papierenbloemen en #papierbloemist!

[instagram-feed]